Voor wie is coaching?

In de praktijk komen jongeren tussen de 15-28 jaar bij mij langs voor coaching. Ze vragen hulp bij studiekeuze of loopbaanbegeleiding. Maar ook als jongeren niet lekker in hun vel zitten door relatie-problemen, stress of druk vanuit de omgeving en het even niet zien zitten help ik ze met inzicht krijgen en stappen zetten.

Marieke IJC
Marieke (24) life coaching

Mijn persoonlijke actiepunten waren meer regie krijgen over mijn leven en leren om te gaan met mijn emoties.

Eigenlijk snapte ik mezelf niet zo goed, maar met dank aan de ACT Coaching van Ilona heb ik mezelf veel beter leren kennen. Iets waar ik heel dankbaar voor ben!

Anna Ilona
Ioanna (21) Greek student, Lifecoaching 

"I came in contact with Ilona because I was constantly having doubts about whether I was doing the right studies but also because I was overall feeling a bit lost during the pandemic. Already from the first meeting, Ilona helped me to focus on my values and on what brings me joy in life, which eventually led to the realisation that my choice of studies were not that far off from my ambitions. I caught myself feeling excited for our sessions as I felt very at ease discussing with Ilona about various things going on in my life, knowing she could put together my puzzle pieces and help me understand my own narrative and identity. Our coaching sessions were insightful and fun at the same time and Ilona is a very warm and kind person, with a lot of passion for her work!"

Anna Ilona
Anna (22) Student, minorkeuze

Om mij te helpen voor de beslissing van mijn minor heb ik coaching gezocht bij Ilona. Voordat ik de coaching begon, was ik erg zoekende naar mijn interesses, wie ik nou was en wat ik nou wilde. Ik was erg onzeker over de toekomst en maakte mij erg druk om dingen zoals later, mijn studie, en mijn werk.

Na de coaching voel ik me zekerder, rustiger in mijn hoofd, gelukkig, super blij! Ilona is een super fijn persoon om mee te praten, straalt heel veel rust uit, en komt erg wijs uit de hoek. Het voelt vertrouwd, ze reageert begripvol en lief en doet haar best om mij te helpen.

Sjoerd afbeelding
Sjoerd (20) Student, algemene begeleiding

Ik voelde me vaak een soort van overspannen en kwam uiteindelijk tot weinig concreets. Ook had ik veel negatieve gedachten Tijdens de coaching hielp Ilona me het probleem te relativeren wat ik in mijn eigen hoofd had opgeblazen.

Ilona biedt een veilige plek en ze stimuleert mij om te proberen dingen aan te gaan en in actie te komen. Ze heeft een nuchtere kijk en ze zegt: “Als het een keer niet lukt is het ook niet erg, het komt goed”. Ook onthoudt Ilona wat ik heb gezegd en komt ze erop terug, dat is prettig. 

review IJC
Eline, (19) Studiekeuze

,,Ik ben coaching met Ilona gestart om mij te helpen te beslissen of ik in Amerika wilde blijven studeren of toch naar Nederland wilde. De coaching heeft mij geholpen beter om te gaan met mijn gedachtes en het heeft mij geleerd mijzelf en mijn waardes beter te leren kennen.
Na de coaching kon ik vanuit mijn waardes de keuze maken om in Nederland verder te studeren. Dankzij Ilona en de ACT methode ervaarde ik tijdens en na de coaching minder druk en een soort opluchting waardoor je blijer werd.

Ilona heeft me ook geholpen om studies en steden te vergelijken in Nederland. Hetgeen dat mij het meest is bijgebleven is het bus filmpje: je gedachtes stappen bij jou in de bus en proberen je alle kanten op te sturen maar jij zit achter het stuur en laat je niet afleiden van je eigen route" .

Bobbie, (18) Student, Studieswitch

Ik voelde me beetje verloren, had weinig motivatie om te zoeken naar een studie die beter bij me past.
Door steeds mijn verhalen en interesses te vertellen kreeg ik veel meer rust en overzicht. De spellen en opdrachten die we hebben gemaakt waren ook een fijne toevoeging aan het maken van mijn beslissing. Hierdoor kreeg ik een beter beeld in wat voor gebieden en werkvelden mijn interesses liggen.

Ik merkte dat Ilona oprecht geïnteresseerd was in mijn leven en keuzes, zonder een oordeel of advies te geven. Als ik dit soort gesprekken met bijvoorbeeld mijn ouders voer hebben ze toch altijd hun eigen mening en oordeel klaar. Het was fijn om met iemand te praten die dit niet heeft.

Door de coaching heb ik een keuze kunnen maken en ga ik beginnen met studie Pedagogiek . Alle stress over de keuzes zijn gelukkig weg!  

Moïs (18) Student, Studiekeuze

Niet alleen omdat ik enthousiast ben over het feit dat de sessies zo leuk waren, maar ook om te gaan studeren!

Moeder Moïs: Ilona is iemand die heel goed kan luisteren en toch ook echt helpt je kind zelf richting te laten nemen. Doordat Ilona in staat is tot het opbouwen van een vertrouwensband , voelen kinderen zich veilig om twijfels en angsten te delen op een punt in hun leven waar ze belangrijke keuzes moeten maken.

ilona jens coach
Simon, (21) Student, Studieswitch

Ik merk dat mijn hele gemoedstoestand fijner is na de keuze te hebben gemaakt. Ik kwam veel meer over mezelf te weten dan ik had gedacht en ik heb echt het idee dat ik stappen heb gezet en de juiste keuze heb gemaakt.

Ilona is een goede coach, ze luistert goed en doet echt haar best voor je.

Liselot, (26) Loopbaanbegeleiding

Door samen te kijken naar waar ik écht gelukkig van word heb ik nu een solide basis om een loopbaanpad te kiezen wat bij mij past.
Ik gun iedereen een coach als Ilona.

Marieke IJC


Marieke (23) life coaching

Ik heb ontzettend veel aan de coaching van Ilona gehad. Vanaf het eerste moment voelde het voor mij heel vertrouwd en kon ik alles delen en uitspreken. De gesprekken waren heel open en fijn en Ilona reageerde altijd begripvol en stelde precies de juiste vragen. Door middel van ACT, en de uitleg en oefeningen die Ilona aan me toelichtte, heb ik handvatten gekregen waardoor ik nu beter/anders met dingen omga dan voorheen, en daarmee geholpen ben met waarom ik in eerste instantie bij Ilona terecht ben gekomen. Ik gebruik wat ik geleerd heb dan ook echt in het dagelijks leven. Echt een hele fijne ervaring, ik raad het iedereen aan!


Bezoekadres:
Bedrijfsverzamelgebouw de Pionier
Grebbeberglaan 15, 3527 VX Utrecht 


Website door Onno L'Ortye